Fars Dag 2019?

Fars dag er en af de traditioner, som vi alle kender og fejrer, men de færreste ved, hvorfor. Idag satte jeg mig for at undersøge, hvorfor fejrer vi Fars Dag 2019?

Du har måske, ligesom mig, også undret dig over, at den ikke fylder lige så meget som Mors Dag, og hvorfor man i det hele taget giver gaver på Fars Dag.

Sådan startede man med at fejre Fars Dag

Fars Dag starter helt tilbage i 1910 d. 18 Juni i Spokane, Washington, hvor Sonora Dodd ville fejre sin far på hans fødselsdag i Juni. Sonora Dodd, havde været til en Anna Jarvis (nærmest stifteren af Mors Dag) Mors Dags prædiken og vedtog der, at hun ville lave en Fars Dag på sin fars fødselsdag.  Sonoras far var en krigsveteran fra den amerikanske borgerkrig, og derudover var han alenefar til at opfostre 6 børn.

Sonoras far havde fødselsdag d. 5 Juni, så det oplagte valg for Sonora var at holde det her. Problemet med denne dato var dog, at der dagen før festes på Fourth of July, Independence Day, som fejres overalt i USA. Derudover var der det praktiske i, at præsten skulle have tid til at forberede sig. Så derfor blev datoen flyttet længere frem.

Det lykkedes derfor først Sonora Dodd at holde fars dag nogle uger efter, d. 19 Juni, Den første rigtige Fars Dag fandt altså sted d. 19 Juni 1910 i en kirke i Spokane.

Hvorfor fejrer vi Fars Dag i 2019?

Mors Dag havde allerede slået igennem, så naturligvis skulle fædrene ikke forglemmes. Idéen tog hurtigt fart og i 1916 fejrede selv præsident Wilson Fars Dag i hans husstand.

I 1925 gav præsident Coolidge sin anerkendelse til alle stater, der ønskede at markere “Fars Dag” som helligdag. Derefter blev der dannet en national “Fars Dag”- komité i New York.

Udviklingen gik langsomt i stå, idet kongressen havde sat en stopper for projektet, da de ville undgå, at det blev en kommerciel dag, som blot blev udnyttet af forretningsverdenen. Udviklingen fortsatte dog og i 1966. erklærede præsident Johnson officielt den 3. søndag i Juni for officiel “Fars Dag”. I 1972 skrev Nixon under på en erklæring, der markerede Fars dag på niveau med Mors dag som amerikansk helligdag.

Vil du læse mere om fars dag, så læs her.

Fars Dags Gaver – Til manden der har alt


Gavedelen er selvfølgelig siden blevet markedsført i den kommercielle verden. Ligesom så mange andre dage såsom Black Friday, Jul mm. blev Fars dag set som en mulighed for at sælge mere. I Danmark er det dog efterhånden blevet en fast tradition at man gør lidt ekstra, f.eks. at servere en lækker morgenmad og give en god gave til far på Fars Dag.

Normalt ender det ud i en gave i form af et par flasker vin eller øl eller noget praktisk som værktøj. Men hvis man virkelig vil vise sin anerkendelse, så kan man godt gøre lidt ekstra ud af det. Se f.eks. nogle gaveideer til Fars Dag her.

 

Hvad giver man til manden, der har alt. Og manden, der ikke ønsker sig noget?

Vi har sammensat en side med oplagte Fars Dags gaver. Her kommer alle gaverne selvfølgelig i vores signatur indpakning, nemlig den forseglede træboks med et vedlagt koben. Så modtageren rigtigt bliver sat på prøve og får en ekstra udfordring, når han skal åbne den. 🙂

Malebox - Gaver til Mænd

Malebox – Gaver til Mænd


Når man bestiller en kasse fra Malebox, er der valgmuligheder i form af primært øl- og drinkspakker samt en del lav-det-selv-kits, hvor man får alt udstyret til f.eks. at lave sin egen Hot Sauce, hvis han er til det , eller fremstille hans helt egen Gin.

 

Bedre gaver til ham

 

Mænd er næsten umulige at købe originale gaver til. Men hvis du vælger at købe en original og spændende gave. Så viser du, at du sætter pris på ham, og det er ligeså vigtigt som at give selve gaven.


Vores mission her hos Malebox.dk er at gøre det nemt at shoppe særlige gaver til mænd. Når man køber gaver til mænd, ender det hurtigt med den sædvanlige flaske vin eller en kedelig øl. Vi vil gøre det sjovt og enkelt at købe gaver til ham, og få glæden ved at give gaver tilbage.

Alle vores kasser ankommer i forseglede trækasser med et koben, så han selv skal brække det op. Det oplever han ikke hver dag. Det er en helt unik oplevelse, og det er ikke ligefrem let, men nærmer sig en emotionel rejse. Hvor han kommer til at betvivle sin egen maskuline styrke. Men heldigvis ender det altid godt med åbningen af kassen, når han ser indholdet og bliver ellevild og begejstret.

Se en video af vores gaver her:

 

Vil du se mere om vores koncept, så se vores hjemmeside her:

Forside

Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre din oplevelse så god som mulig. Derfor er hjemmesiden sat helt simpelt op. Der er hurtig fragt, sikker betaling og som altid 100% tilfredshedsgaranti!

Om Malebox.dk

Vores mission er at lave verdens bedste gaver til mænd. Fordi gode mænd fortjener bedre gave.

+45 20 72 71 11

Kontakt@malebox.dk

Shopping

Din kurv

Shop

Checkout

Forsendelse

Artikler

Følg os her

 

Betaling

Yourpay - Paypal - Mobilepay  - Applepay

Malebox.dk - Copyright 2018

Hvad giver man en mand i 50 års fødselsdagsgave?

Få eksklusive rabatter på vores mailingliste

Tilmeld dig vores mailingliste, og vær først i køen når vi giver eksklusive rabatter og særlige kampagner!

Tillykke, du hører fra os snarest muligt