Hvor meget skal man give i gave?

Hver eneste gang man skal købe en gave til nogen kommer spørgsmålet frem, hvor meget skal man give i gave. Dette er et svært spørgsmål fordi forskellige situationer og forskellige relationer medfører meget forskellige beløb. Her har jeg lavet en guide, der gør det lidt mere overskueligt. Vi vil gennemgå, hvor meget man skal give til bryllupsgave, studentergave, firmagave, Fars Dags gave mm.

 

Hvor meget skal man give i bryllupsgave?

Denne har vi allerede skrevet en fuld artikel om, den kan du finde her: https://www.malebox.dk/hvad-giver-man-i-bryllupsgave-til-ham-og-bruden/

Jeg forklarer det kort alligevel:

I gamle dage var der en usagt regel, om at man skulle give en gave svarende til kuvertpris. Gennemsnittet for et dansk bryllup er 850 kr pr kuvert. Denne regel gælder dog langt fra længere, ikke desto mindre er det fint at huske på, hvad de betaler for at have dig med på deres specielle dag.

Ifølge Bryllup.dk anslår de gennemsnittet på en gave fra venner og fjern familie til 300-600 kr. Hvis i møder op som par skal dette beløb fordobles til 600-1200 kr.

Er du blandt de tætte familiemedlemmer så er gennemsnittet en del højere, her gives der ofte kontanter som bidrag til både brylluppet, men også bryllupsrejsen. Det er også hyppigt at de giver penge til et møbel. Her gives typisk omkring et par tusinde kroner.

Hvilke faktorer kan ændre disse forslag?
Hvis deres bryllup er ekstra dyrt, f.eks. hvis det holdes på et slot, så anbefaler vi at du bidrager lidt ekstra. Husk et bryllup koster rigtig mange penge, så alt vil hjælpe gevaldigt.

 

Hvor meget skal man give i studentergave?

Når det kommer til studentergaver så varierer det selvfølgelig rigtig meget. Nordea har lavet en undersøgelse, hvor de fandt gennemsnittet, der gives i studentergaver landet rundt. Her er hvad de fandt:

Forældre giver i gennemsnit én gave til ca. 1900 kr.

Bedsteforældre giver i snit omkring 1000 kr. som ofte gives i kontanter

Resten af familien samt nære venner giver i gennemsnit for 5-600 kr.

Dette er ikke nogen fast regel, blot en beregning af, hvad andre giver i gennemsnit. Nogen giver selvfølgelig mere mens andre giver meget mindre, så det er helt op til dig selv.

Se vores gaver til ham her, som studenten helt sikkert vil elske til studenterugen! 

 

Hvor meget skal man give i fødselsdagsgave?

Lige dette spørgsmål er næsten umuligt at svare på. Dette kommer ene og alene an på jeres relation. Er i tætte venner, tæt familie, eller fjern familie, bekendt osv. Det kan rangere fra 200 kr til 2000 kr. Så det er rigtigt svært at vurdere. En nem tommelfingerregel, er at give svarende til, hvad du selv fik af dem sidst. Hvis du sidste år fik et nyt par sokker, så behøves du ikke punge så meget ud. Hvis du derimod fik en lækker ny weber grill, ja så må du godt gøre lidt ekstra. Ellers så spørg personen, hvad gavebudgettet er. Hvis du er i tvivl, så er han/hende nok også i tvivl. I kan derfor altid aftale et ca. beløb, så er den ged barberet!

 

Hvor meget skal man give i rund fødselsdagsgave?

Nu har vi den igen, rund fødselsdag indeholder den helt samme problemstilling som ved en normal fødselsdag, udover at det er rundt og man derfor, som udgangspunkt, giver noget ekstra. Runde fødselsdage sker kun 7 gange for mænd og 8 gange for kvinder i snit, så her er det vigtigt at man gør lidt ekstra. Gavebeløbet skal selvfølgelig skrues en tand op, og der skal gøres lidt mere ud af det hele.

Vi har f.eks. en guide til køb af fødselsdagsgaver til en 50 årig her:

https://www.malebox.dk/5-fede-gaver-til-maend-pa-50-ar/

Til en 60 årig med nogle konkrete ideer her:

https://www.malebox.dk/gaven-til-ham-60-aars-foedselsdag/

Ellers anbefaler vi, at du tjekker denne side med gaveideer:

https://www.malebox.dk/hvad-giver-man-manden-der-har-alt/

 

Hvor meget skal man give i gave til Fars Dag?

Fars Dag er endnu en af de der særlige dage, som man ikke må glemme. Selvom den ikke har slået igennem ligeså meget som Mors Dag, så er det stadig en mulighed for at gøre lidt ekstra for ens Far. Fars Dag startede i 1800 tallet, men er sidenhen blevet en symbolsk helligdag for fædre som bliver fejret på lige vis med mødrene. Det var også grundlaget for Fars Dag i 1800 tallet, en pige (Sonora Dodd) ville fejre sin far, der var krigsveteran og alenefar med 6 børn.

Idag er den blevet kommercialiseret på samme måde som f.eks. Black Friday, og det er blevet kutyme at give en gave. Vi anbefaler at man giver samme mængde som en fødselsdag. 200-1000 kr alt efter alder og budget..

Vi har lavet en fuld side med Fars Dags gaver her
https://www.malebox.dk/gaver-til-fars-dag/

Og hvis du vil læse mere om historien bag Fars Dag, så har jeg skrevet den lige her:

https://www.malebox.dk/hvorfor-fejrer-vi-fars-dag-2019/

Hvor meget må virksomheder give julegaver for skattefrit?

Hvis du skal ud og købe julegaver til firmaet, så er det mange hensyn, du skal huske. Der er mange regler, og det kan være en jungle at finde rundt i. Her får du den helt korte version, vil du have den lidt længere version, så kan du læse her: https://www.malebox.dk/hvad-er-reglerne-for-julegaver-til-ansatte/

Du kan købe julegaver til ansatte for op til 1200 kr skattefrit, MEN dette kræver, at du ikke har givet nogle personalegoder resten af året. Man må give op til 1200 kroner samlet, men der er en julegave grænse ved 800 kroner. De ansatte skal dog selv angive beløbet til skat.

Her er en lille infografik, der gør det meget mere overskueligt:

Ellers læs mere her: https://www.malebox.dk/hvad-er-reglerne-for-julegaver-til-ansatte/


Skatteregler for julegaver til ansatte

Julegaver til ansatte regler


Hvor meget må virksomheder give personalegoder for skattefrit?

Dette varierer lige så meget som julegaverne, hvis du har planer om at give store julegaver, så kan du ikke give store personalegoder (skattefrit). Brug infografikken, læs vores guide eller tjek SKATs hjemmeside. Som udgangspunkt er det omkring 400 kroner årligt. Det kan du ikke gå galt i byen med.

Står du og mangler nogle julegaver eller personalegoder så har vi samlet en liste her, priserne er inkl. moms:

https://www.malebox.dk/julegaver-til-ansatte/

 

Jeg håber det besvarer nogle af de klassiske spørgsmål, ellers har vi mere på vores FAQ side LINK, du kan selvfølgelig altid kontakte os på kontaktsiden, så skal jeg nok svare mere dybdegående!

Om Malebox.dk

Vores mission er at lave verdens bedste gaver til mænd. Fordi gode mænd fortjener bedre gave.

+45 20 72 71 11

Kontakt@malebox.dk

Shopping

Din kurv

Shop

Checkout

Forsendelse

Artikler

Følg os her

 

Betaling

Yourpay - Paypal - Mobilepay  - Applepay

Malebox.dk - Copyright 2018

Hvad giver man en mand i 50 års fødselsdagsgave?

Få eksklusive rabatter på vores mailingliste

Tilmeld dig vores mailingliste, og vær først i køen når vi giver eksklusive rabatter og særlige kampagner!

Tillykke, du hører fra os snarest muligt