Reglerne for julegaver til ansatte?

Når det kommer til reglement omkring personalegoder er der altid uendelig mange regler, og det kan være umuligt at finde rundt i. Derfor har vi lavet en overskuelig sammenfatning af alt, du skal vide, når det kommer til reglerne for julegaver til ansatte.

Hvad er lovgivningen, når det kommer til indkøb af julegaver til ansatte.

Dette stof er værd at sætte sig ind i. Helt generelt er der et årligt beløb, man skattefrit kan indkøbe julegaver til sine ansatte for. Dette beløb er pr ansatte. Beløbet er variabelt, og stiger progressivt. Beløbet for julegaver er 800 kr og  1.200 kr for året. Disse beløb er gældende i 2019.

Der er en nogle regler, vi skal have på plads, inden vi kan bevæger os ned i den konkrete vejledning for indkøb af julegaver til ansatte.

Hvor i regnskabet ender indkøb af julegaver til ansatte?

Når du indkøber julegaver til dine ansatte, og gaver i øvrigt, skal indkøbet posteres som en driftsomkostning. Hvis vi dykker ned i driftsomkostningerne, vil udgiften helt konkret posteres som en personaleomkostning.

Personaleomkostninger består altovervejende af selve lønnen, men indkøb til personalet, indgår også i denne linje. Det vil sige at gaver, og personalegoder figurerer på niveau med ting som arbejdstøj og julefrokoster. Du kan derfor trække udgiften fra i dit regnskab, og den er hermed skattefri.

Hvad er en personalegode?

Virksomheder er i stand til at tilbyde forskellige goder til deres ansatte. Det er goder af materiel karakter, der kan bruges privat. I den her vejledning, tager vi udgangspunkt i julegaver. Julegaver til ansatte betragtes som en personalegode.

Er der regler for, hvilke gaver virksomheder må give til deres ansatte?

Gavekort (der kan byttes til kontanter), og kontanter er ikke skattefrie. Det vil sige at den ansatte skal selvangive gavens værdi til skat, hvis der modtages kontanter, eller gavekort. Dog figurerer denne type gave også som en personalegode. Det vil sige, virksomheden stadig skal postere det som en driftsomkostning.

 

Hvad siger reglerne for julegaver til ansatte så?

En virksomhed må som hovedregel, indkøbe julegaver til sine ansatte for 800,- pr år. Dette er beløbet en virksomhed kan indkøbe julegaver for skattefrit. Der er dog et men. Det men består i, at det årlige beløb, en virksomhed, kan indkøbe gaver og personalegoder for beløber sig til 1.200,-/årligt/medarbejder.

Beløbet er 1.200,- i 2019, og var 1.100,- i 2018. Hvis en virksomhed ikke køber gaver, eller tilbyder personalegoder til den ansatte i løbet af året, akkumulere dette beløb sig, og virksomheden vil være i stand til at købe julegaver til dens ansatte for hele 1.200,-/årligt/medarbejder. Dette beløb er stadig skattefrit for såvel virksomheden som for medarbejderen. Overskrider virksomheden beløbet på 1.200,- pr medarbejder, skal den ansatte selvangive. Og værdien af gaven vil blive trukket som en del af lønnen, og er dermed skattepligtigt for den respektive ansatte/modtager.

Dette skal du være ekstra opmærksom på ift. julegaver til ansatte.
Man skal adskille julegaveindkøb, og personalegoder. Hvis en virksomhed overstiger beløbet for personalegoder, men holder sig inden for rammerne for skattefrie beløb at indkøbe julegaver for, er det kun personalegoderne i løbet af året, der bliver vil beskattet. Det vil altså sige, hvis en virksomhed køber en julegave til dens ansatte til en samlet værdi på 800,- og der er givet personalegoder i løbet af året for 700 kr, vil arbejderen skulle betale skat af 700,- og ikke 1500,-.

 

Hvis en ansat derimod modtager personalegoder for 400,- i løbet af året, og prisen på julegaven overstiger de skattefrie 800,- vil medarbejderen skulle betale skat af hele det årlige personalegode beløb. Det vil altså sige, hvis en virksomhed har holdt sig inden for rammerne, og en medarbejder modtager personalegoder for 400,- i løbet af året, og får en julegave til 801 krone, vil medarbejderen skulle selvangive 1201,- og dermed blive beskattet af det fulde beløb.

 

Se eventuelt vores mere overskueliggjorte infografik nedenfor.

Skatteregler for julegaver til ansatte

Julegaver til ansatte regler

 

Er der fordele ved at købe julegaver til sine ansatte?

85% af Dansk Erhvervs Medlemmer belønner medarbejderne med en julegave for deres store indsats i 2018.

Og det er der en grund til. Der er mange fordele ved at belønne sine ansatte.

En af de helt grundlæggende, er at man som arbejdsgiver, sender et signal om påskønnelsen af årets arbejdsindsats. Det kan være med til at styrke solidariteten, og moralen i en virksomhed. Det vil føre til en højere effektivitet, og vigtigst af alt danne rammerne om et velfungerende arbejdsmiljø. Generel anerkendelse og påskønnelse for en god indsats er altid et grundlæggende element i en velfungerende virksomhed og arbejdsplads.

Set med mere kyniske briller, er der også det helt grundlæggende incitament til at købe julegaver til sine ansatte. Jævnfør ovenstående, er der i Danmark de nævnte regler for indkøb af julegaver, der danner grundlag for, at man burde påskønne sine medarbejdere med en julegave. Idet man kan købe dem skattefrit, og de posteres som en driftsomkostning i virksomheden. Det er en win-win situation what’s not to like?

 

Er du stadig i tvivl eller mangler du en sikker julegave løsning? Så se vores udvalg af julegaver til under 800 kr her.

 

Kontakt os

har du brug for yderligere rådgivning eller er du på jagt efter den nemmeste julegave løsning. Så skriv til os lige her, så hører du fra os med det samme!

+45 20 72 71 11

Kundeservice

kontakt@malebox.dk

Flere spørgsmål?

Om Malebox.dk

Vores mission er at lave verdens bedste gaver til mænd. Fordi gode mænd fortjener bedre gave.

+45 20 72 71 11

Kontakt@malebox.dk

Shopping

Din kurv

Shop

Checkout

Forsendelse

Artikler

Følg os her

 

Betaling

Yourpay - Paypal - Mobilepay  - Applepay

Malebox.dk - Copyright 2018

Hvad giver man en mand i 50 års fødselsdagsgave?

Få eksklusive rabatter på vores mailingliste

Tilmeld dig vores mailingliste, og vær først i køen når vi giver eksklusive rabatter og særlige kampagner!

Tillykke, du hører fra os snarest muligt