Malebox Faq – ofte stillede spørgsmål

Når man sælger gaver til ham, får man ofte stillet en masse spørgsmål. Der er en masse forskellige hensyn man skal foretage og en masse regler og lovgivning for firmaer såvel som privatpersoner. Vi har prøvet at samle dem alle sammen her. Hvis du har flere spørgsmål, kan du altid henvende dig på vores kontaktside, så hører du fra os!

Kurv

Produktkategorier

Alle produkter

Alkoholpakker

Project Kits

Spiseligt

Bestsellers

Kurv

Produktkategorier

Alle produkter

Alkoholpakker

Project Kits

Spiseligt

Bestsellers

Firmagave løsning. Få styr på julegaverne til de ansatte

Indholdsfortegnelse

1. Om Malebox.dk

2. Spørgsmål til julegaver

3. Spørgsmål vedrørende fødselsdagsgaver

4. Hvad ønsker mænd sig

5. Fars Dags gave

6. Gaver til din søn

7. Spørgsmål vedrørende firmagaver til ansatte

8. Spørgsmål vedrørende bryllupsgaver

9. Studentergaver

 

1. Om Malebox

1.1 Hvad er en Malebox?

Alle vores produkter bliver leveret i forseglede trækasser. Disse trækasser er designet til at være umulige at få op. Der medfølger et koben, der skal bruges som værktøj, så man faktisk har en chance. Inden i de forseglede trækasser (malebox) er der nøje udvalgte produkter. Vi er gået efter kvalitet fremfor kvantitet. Derfor har vi ikke så mange produkter, men derimod har vi de rigtige produkter. Det rigtige udstyr og de helt rigtige valg. Vi gør også alt, hvad vi kan for at inddrage jer, vores kunder. Så hvis du har en ide til en Malebox, en fed gave eller lignende. Så tøv ikke med at skrive til os på vores mail Kontakt@malebox.dk.

1.2 Hvem er Malebox.dk?

Malebox er en virksomhed, der startede i 2018. Den bliver drevet af 2 unge iværksættere, Jeppe Skovgaard (Jeppe@malebox.dk) og Jakob Skov (Jakob@malebox.dk). Efter flere år med forskellige webshops er vi endelig gået sammen og skabt Malebox.dk som vores største projekt. Vi mener at mænd fortjener gaver, og det er helt umuligt at finde gaver som alle kan lide. Derfor vil vi innovere gave industrien og gøre det let og overskueligt at købe exceptionelle gaver til ham.

I fremtiden ser vi, en virksomhed, der sælger alle mulige temaer. Spiselige kasser, alkohol, “do it yourself”-kits, mm. Vi vil inddrage kunderne og få flest mulige øjne på alle de pakker vi sammensætter.

CVR-nr: 37589055

Selskabsnavn: Sprout International ApS

Adresse: Aldersrovej 38, 8200 Århus N

E-mailadresse: kontakt@malebox.dk

Telefonnummer: +45 20 72 71 11

 

1.3 Hvad er vores mission?

Mænd er umulige at købe gaver til, det har vi alle hørt. Det ender altid med en flaske vin eller noget upersonligt specialøl. Hvad nu, hvis der var en nem sikker løsning. En løsning, der garanterer, at gaven bliver værdsat hver eneste gang? En gave løsning, der gør alle mænd ellevilde uanset alder? En løsning, der udover at have verdens bedste håndplukkede indhold også havde verdens bedste indpakning, der gjorde gaven til en oplevelse i sig selv?

Vores produkter er gaver til ham med forskellige temapakker, som bliver leveret i forseglede trækasser. Det lyder lidt absurd første gang man hører det, men vores pakker er designede til, at være umulige at få op. Bare rolig der medfølger et koben, så du har en chance, men det er en kamp. En Malebox udfordrer mandens ømmeste punkt, hans mandlighed. Manden mod kassen. David mod Goliath. Er han mand nok? Kan han håndtere et værktøj?

Udover vores gave mission agter vi også at gøre jorden bedre, med små skridt. Vi vil gøre en positiv forskel ved hvert eneste salg. Det giver mening til hverdagen og vi kan få lagt fokus på nogle af verdens problemer. Derfor har vi valgt at plante 10 træer ved hvert eneste salg. Du kan læse mere om dette i næste afsnit.

1.4 Hvorfor planter vi træer?

Vi har valgt at plante træer fordi det er et kæmpe problem overalt i verden.

Regnskoven bliver fældet med en enorm hastigheder. Det bliver antaget at 57% af alle træarter allerede er truet i amazonen.

Træer ligger grundlag for liv og uendelige mange familier er ramt på baggrund af manglende biomasse. Vi samarbejder med en nonprofit organisation, der planter træer i Sydamerika og Afrika, med fokus på at skabe bæredygtighed hos familier, der lever af naturen.En frugt- og dyrk-bar jord giver håb til en landmand samt hele hans familie, fordi det giver mulighed for, at han kan dyrke afgrøder og dermed sikre en indkomst. Vi tror på, at vi kan gøre et positivt indvirke på jorden, eller ihvertfald tage en del af det ansvar vi alle har, ved at plante noget så simpelt som træer. Hos Malebox har vi valgt at donere 10 træer for hver enkelt ordre vi modtager. På den måde sikrer vi, at vi altid har et grønt Co2 regnskab overfor jorden.

Læs mere her!

 

1.5 Hvad koster levering af kassen, og hvordan holdes den hemmelig?

Vi sender næsten altid til pakkeshop, da det er lidt lettere at holde den hemmelig end hvis den bare lander på dørtrappen. Hvis en person har fødselsdag og ser en stor kasse uden for døren, så ved man godt, hvad klokken er slået. Derfor anbefaler vi altid, at man bestiller i god tid og til pakkeshop, så kan man selv hente den, når man har lyst. Og sikre at den ikke bliver åbnet før tid.

Vi tager 60 kroner for levering med DAO. Pakkerne vejer op imod 10 kg. Det er selvfølgelig også muligt at sende til privatadresse med GLS. Det koster 90 kr.

 Hvad giver man manden der har alt

2. Spørgsmål til julegaver?

Der kan være mange spørgsmål til julegaver. Der er mange forskellige regler og mange hensyn du skal tage. Få svar på nogle af spørgsmålene her.

2.1 Hvad skal man give i julegave til Far?

Gaver til mænd er notorisk svære, fordi mænd har alt, og de ønsker sig ikke noget. Når det er sagt ved du hvad han kan lide, samt, hvad han mangler.

 

En god ide til at finde en god gave, det er bare at gå igennem diverse fars dags gave sider. Fars Dag er en helligdag for fædre, så det er et oplagt sted at starte.

Du kan tjekke vores julegaver til manden her.

https://www.malebox.dk/julegaver-til-maend/

 

2.2 Hvad skal man give i julegave til sin søn?

Det er julegave sæson, og du vil gerne finde en nem løsning så du slipper for gæveræset inde i alle shoppingcentrene? Du vil gerne finde en god gave til din søn, fordi du elsker ham, og han fortjener det.  Hvad med at give ham en anderledes gave? Du skal selvfølgelig finde en gave, der passer til hans alder. Når det er sagt, så er vores mission at gøre det nemt at købe gaver til mænd. Det inkluderer din søn, så du kan tjekke vores side med julegaver til mænd.

 

2.3 Hvor meget må du give i julegaver skattefrit?

Hvis det kommer til disse kategorier må du give op til 65.700 i gaver årligt uden at det skal beskatte anno 2019. Over dette beløb skal der beskattes med 15% gaveafgift.

  • Dine Børn
  • Samlevere (inden for 2 år)
  • Stedbørn, adoptivbørn samt børnebørn.
  • Plejebørn, der har haft bopæl i sammenhængende periode på mindst 5 år inden barnet fyldt 15.
  • Samlever eller søskende som du har boet sammen med i de sidste 2 år.
  • Dine forældre, bedsteforældre og/eller adoptivforældre samt stedforældre.

For disse næste kategorier må du give op til 23.000 inden det skal beskattes med 15% gaveafgift. Det gælder:

  • Stedbørns ægtefæller
  • Svigerbørn, altså børns samlevere.

Læs mere her

For virksomheder kan du læse mere her!

2.4 Hvor meget må du give dine ansatte i julegave

Lovgivningen omkring julegaver til ansatte er meget kringlet, derfor har vi lavet denne artikel, der gør det helt enkelt og overskueligt med en infografik. Budskabet lyder dog på, at du må give op til 800 kr i julegaver om året pr medarbejder. Dette beløb skal dog stemme overens og inkluderes i det årlige personalegode beløb på 1200 kr pr medarbejder. Læs mere her.

https://www.malebox.dk/hvad-er-reglerne-for-julegaver-til-ansatte/.

 Gave til ham til en 60 års fødselsdag

3. Spørgsmål vedrørende fødselsdagsgaver

Der er mange hensyn, der skal tages når man skal give fødselsdagsgaver. Her kan du få svar på nogle af de hyppige spørgsmål.

3.1 Hvad skal du give i fødselsdagsgave til den nære familie?

Den nære familie giver de største gaver. Man får altid de bedste og mest værdifulde gaver fra den nære familie. De kender dig, og du kender dem. Jeres gaver repræsenterer jeres forhold, så derfor bliver der altid givet store og gode gaver. Mangler du den perfekte fødselsdagsgave til ham, så se her. 

3.2 Hvad skal du give i fødselsdagsgave til dine kolleger?

Det er nogle gange meget kryptisk at købe gaver til dine kolleger. Der er mange usagte regler, men når alt kommer til alt, skal du bare give dem gaver, du har lyst til. Hvis i ikke er tætte, og personen ikke giver dig gaver, så er det selvfølgelig i orden ikke at give noget. Det er også fint at give en mindre gave, hvis man har lyst. Til den nære kollega anbefaler vi altid at give en sjov gave. Den behøves ikke være værdifuld, bare en sjov personlig gave.

3.3 Hvor meget skal du give i fødselsdagsgave?

Dette spørgsmål er helt umulig at svare på. Det kommer helt an på, hvem det er til, hvad jeres forhold er, og om det er rund fødselsdag.
Er i tætte gives der selvfølgelig store gaver. Er i nær familie. men ikke tæt forhold, så behøves det ikke. Til gengæld når det er rund fødselsdag så skal der altid skrues lidt op for kreativiteten og gavebudgettet.

3.4 Hvad skal du give i fødselsdagsgave til din far?

Fædre er svære at købe gaver til, det er hele grundlaget bag Malebox.dk. Vi vil gøre det nemt at købe gode gaver til far, som han vil elske HVER gang. Vi har både alkoholpakker og “lav-det-selv” project kits, vil du vide mere?`Tjek vores pakker ud her, de er som skabt til den perfekte fødselsdagsgave til far. Den perfekte gave til manden der har alt!

 4. Hvad ønsker mænd sig?

4.1 Project Kits.

Vores bedste bud på den bedste gave til mænd. Project kits er pakker sammansat med forskellige temaer, hvor han kan lave forskellige ting. Vi har f.eks. Lav din egen hotsauce eller lav din egen gin. Vi planlægger at udvide vores sortiment meget med forskellige sjove project kits. Har du nogen ideer? Så skriv endelig til os på kontakt@malebox.dk

4.2 Gave til far.

Det er ofte umuligt at købe gaver til far. Han har ingen ønskeliste og siger, at han har alt. Når det er sagt, så har vi en masse pakker han vil ELSKE. Vi har både alkohol pakker til klassiske cocktails og “lav-det-selv” project kits. De perfekte gaver til ham. Se mere her. 

4.3 Oplevelsesgaver.

Vi er ikke store fans af oplevelsesgaver, derfor sælger vi dem ikke. Det er for kedeligt bare at give et gavekort, og det er det en oplevelsesgave er. Vi vil hellere give ting, som kan nydes her og nu, som han aldrig glemmer.

4.4 Alkohol Pakker. 

Vi elsker klassiske cocktails og god spiritus. Det er nemt at se på vores produktside, for halvdelen af vores pakker er netop det. Klassiske cocktails popularitet er steget enormt de sidste par år. Specielt Gin and Tonic er røget i vejret, men også drinks såsom Dark ´N´ Stormy, Martini, Negroni, Old Fashioned, og det er fantastisk. Disse drinks har holdt i flere hundrede år med god grund, de er helt unikke og smager bare alt for godt. Problemet er dog, at de koster en hel del, hvis du skal have dem i baren. Og der skal rigtig mange elementer til at lave dem hjemme. Derfor har vi lavet sammensatte pakker med alt alkohol, barudstyr, glas mm. Vi har samlet alt, du skal bruge for at lave nogle helt vildt gode drinks, både til velkomstdrinks, men selvfølgelig også bare til eget forbrug.

Se alle vores alkoholpakker her

4.5 Personlig gave til far.

Lige nu har vi ikke det store udvalg af personlige gaver. Vi vil gerne udvide vores sortiment med mange forskellige kasser med personlige gaver. Det kunne være den oplagte med Ølkrus, whiskyglas, whiskykarrafel med navnet graveret? Der er mange ideer. De er på vej, men det kommer til at tage noget tid, inden det bliver realiseret.

5. Fars Dags gaver

5.1 Hvor stor gave giver man på Fars Dag?

Fars Dag blev slet ikke skabt for at give gaver til far. Den blev skabt for at ære og vise, at man værdsætter manden i huset. Men det kommercielle tog over, og nu er det en gavedag, ligesom så mange andre. Vi anbefaler at man giver i samme klasse som fødselsdag, måske lidt mindre. Så det afhænger selvfølgelig af jeres families indbyrdes aftaler. Men typisk omkring 300-800 kr.

5.2 Hvorfor giver man gaver på fars dag?
Stifteren af Fars Dag, Sonora Dodds, gjorde alt, hvad hun kunne for at undgå kommercialiseringen af Fars Dag. Hun mente ikke det skulle være en undskyldning for virksomheder til at lave en slags juleaften bare for mænd. Det mente kongressen (ca. 1940) i USA også, og de satte faktisk en stopper for Fars Dags udvikling pga. dette. Ikke desto mindre var det en naturligt udvikling på Fars Dags konceptet. Man skal vise, hvad far betyder, og det kan også gøres med gaver.

5.3 Hvad er historien bag fars dag?
Fars Dag starter med Sonora Dodd i 1910 Spokane, Washington, Usa. Efter en Mors Dags prædiken (Anna Jarvis) indså hun, at der manglede en dag for fædre. Dodds far var krigsveteran fra borgerkrigen og alene med 6 børn. Hun fik derfor indført historiens første Fars Dag i 1910. Derefter brugte hun mange år på at sprede ideen. Og det tog hurtigt fart. Præsident Wilson, fejrede Fars Dag i 1916 og i 1972 erklærede præsident Nixon Fars Dag for en amerikansk helligdag. Læs mere her.

5.4 Den perfekte fars dags gave. 

Når det kommer til Fars Dags gave er det vigtigt at huske, at alt bliver værdsat. Man har ikke altid givet Fars Dags gaver, men det er efterhånden blevet en tradition som vi har taget til os. Når det kommer til størrelsen varierer det meget fra familie til familie. Det er vigtigt at gøre noget anderledes end hans fødselsdag, så vi går ind for en god anderledes gaver. Du kan se vores ideer til den perfekte fars dags gave her

6.1 Gaver til din søn

Det er altid svært at finde på gode gaver, derfor har vi skrevet lidt og lavet nogle guides for at gøre det lidt lettere. Her finder du svar på nogle af dine spørgsmål og du kan få en masse ideer.

6.1 Hvor stor gave må man give sine børn – skattefrit? 

Ligesom med julegaver er der nogle helt specifikke regler. Du må give op til 65.700 kr (i alt for året – 2019 sats) uden at der skal betales 15% gaveafgift af beløbet. Hvis det kommer fra forældrene kan man så gange det med 2, 65.700 fra hver = 131.400 kr.

Obs. for stedbørn er bundbeløbet 23.000

Hvad skal man give i studentergave 2019?

6.2 Hvad giver man sin søn i studentergave?

Det gennemsnitsbeløbet man giver studentergaver for er meget varieret, men Nordea fået lavet en undersøgelse for at finde gennemsnittet for studentergaver. Forældre giver i gennemsnit én gave til 1900 kr.. Bedsteforældre giver i snit omkring 1000 kr. som ofte også gives i kontanter. Resten af familien samt nære venner giver i gennemsnit for 5-600 kr.

Dette er selvfølgelig ikke en regel, men en gennemsnitsberegning. Nogen giver meget mere andre giver meget mindre, så det er helt op til jer.

Se vores gaver til mænd her, som studenten helt sikkert vil elske til studenterugen!

6.3 Hvad giver man i gave til svendegilde?

Her har vi lidt samme spørgsmål som før. Selvom svendegildet i sig selv er meget anderledes fejrer man stadig fuldendelsen på en uddannelse, her som svend. Gaven skal bruges til studenterugen eller til hans nye liv som udlært.

Vi bruger derfor de samme gennemsnitsbeløb som i studentergaven.

Forældre ca. 1900 kr

Bedsteforældre ca. 1000 kr (Ofte kontanter)
Familie og nære venner 5-600 kr

Se nogle ideer på gaver som han vil elske her

 Skatteregler for julegaver

7. Spørgsmål til firmagaver

7.1 Hvor meget må man give i firmagave? 

Det svinger alt efter hvor meget, personalegode der er blevet givet resten af året. Læs mere her.

7.2 Hvad er en god firmagave

Tjek vores Firmagaver til ansatte ud her!

7.3 Hvor mange firmagaver må man give?

Der er mange hensyn man skal tage når man vælger firmagaver, tjek vores udvalg ud her, og se reglerne her.

7.4 Hvad er lovgivning omkring firmagaver? 

Vi har lavet en hel side, hvor vi fortæller alt, der er værd at vide angående firmagaver. Se siden her:

7.5 Hvor meget må man give i julegaver til ansatte?

Læs mere inde på vores side angående regler for julegaver til ansatte.

7.6 Hvor meget må du give i personalegode?

Læs mere inde på vores side angående regler for julegaver til ansatte.

Hvad giver man i bryllupsgave til ham og hende?

8. Spørgsmål vedrørende bryllupsgaver

8.1 Hvor meget skal man give i bryllupsgave?

Det er altid svært at vurdere, hvor meget man skal give i bryllpusgave. Man ved ikke, hvor meget det har kostet, og heller ikke, hvor meget de forventer. Der har tidligere været nogle usagte regler om at man skulle give en gave svarende til kuverten, men det gælder ikke længere. Det koster i snit 850kr pr kuvert til et bryllup, men der er selvfølgelig mange variationer. Bliver brylluppet f.eks. holdt på et slot, så skal der selvfølgelig punges lidt mere ud. Du kan læse meget mere her, samt finde gode ideer: https://www.malebox.dk/hvad-giver-man-i-bryllupsgave-til-ham-og-bruden/

9. Gave til studenten

9.1 Hvad skal du ønske dig i studentergave?

Tillykke du er næsten (går jeg udfra) blevet student, og nu ved du ikke, hvad du skal ønske dig. Her skal du tænke på, hvad din plan efter sommerferien er. Skal du læse og flytte ud? Så skal du nok ønske dig praktiske ting eller møbler, eller endda kontanter. Vil du arbejde og rejse i dit sabbatår? Så skal du nok ønske dig rejse sager eller igen kontanter. Du kan også ønske dig nogle sjove gaver til studentergilderne og studenterugen. Vi har haft stor succes med en masse drinkspakker, så du rigtigt kan show off til dine medstuderende. De kan ses her:

Se vores Alkoholpakker her

9.2 Hvad giver man i studentergave?

Gavebeløbet der gives i studentergaver for er meget varieret, men Nordea har fået lavet en undersøgelse for at undersøge og finde svar på netop dette spørgsmål, hvad giver man i studentergave. Disse gennemsnitstal er hvad de fandt: Forældre giver i gennemsnit én gave til 1900 kr.. Bedsteforældre giver i snit omkring 1000 kr. som ofte også gives i kontanter. Resten af familien samt nære venner giver i gennemsnit for 5-600 kr.

Dette er ikke nogen lov, blot en beregning af, hvad andre ofte giver. Nogen giver selvfølgelig mere mens andre giver meget mindre, så det er helt op til dig selv.

Se vores gaver til ham her, som studenten helt sikkert vil elske til studenterugen!

LINK

9.3 Hvornår giver man studentergaven?

Studentergaven gives ofte i forbindelse med den sidste eksamen, dog kan man også give den efter evt. hvis han afholder studentergilde, så er det perfekt timing.

9.4 Studentergave, hvor meget?

Som nævnt før er det disse beløb vi anbefaler:

Dette er gennemsnitsbeløb som Nordea har udregnet.

Forældre ca. 1900 kr

Bedsteforældre ca. 1000 kr (Ofte kontanter)
Familie og nære venner 5-600 kr

Se nogle ideer på gaver som han vil elske her
Link

9.5 Hvad skal jeg give ham i studentergave?

Vi anbefaler at du køber ind til hans næste år, efter studenterlivet. Skal han holde sabbatår med rejse? Eller måske flytte ud og studere? Giv ham en gave der passer til hans næste periode i hans liv. Uanset, hvilken vej han vælger kommer han til at mangle ressourcer så alt bliver modtaget 🙂

9.6 Hvad skal jeg give hende i studentergave?

Vi går som altid ind for en sjov anderledes gave. Studentergave budgettet er væsentligt højere end normalt, så her er muligheden for at give det hun altid har haft brug for. Studentergaven til hende kan sagtens være dyr, men det behøves ikke, det er meget forskelligt fra familie til familie, hvordan man fejrer studenten.

9.7 Hvad giver forældre i studentergave?

Når det kommer til studentergaver gives der ofte gaver, men også kontanter. Forældre giver oftest én dyr ting, det er ikke nogen regel. Kontanter er altid godt, da studenten skal bruge det uanset om han/hun holder sabbatår, eller om han/hun skal læse videre. Men vi anbefaler alligevel at man tænker lidt ud af boksen, der er sjovere ting end penge. Her er gennemsnitsbeløbet der gives for:

Dette er gennemsnitsbeløb som Nordea har udregnet.

Forældre ca. 1900 kr

Bedsteforældre ca. 1000 kr (Ofte kontanter)
Familie og nære venner 5-600 kr

9.8 Den perfekte studentergave til kæresten?

Det er svært at købe en gave til sin kæreste, du kender dem bedst. Men ved du, hvad de står og mangler? Nok ikke. Vi anbefaler bare at man prøver at tænke ud af boksen, og købe noget anderledes. Studentergaven har en større betydning end fødselsdagsgaven, så der må gerne gøres lidt ekstra ud af det. Vi har en samlet liste over vores gaver til ham her.

9.9 Hvad giver man sin søn i studentergave?

Når det kommer til studentergaver til sin søn er det altid svært at vurdere, om han skal have penge eller en gave. Ifølge Nordea giver forældrene oftest én dyr ting (gave til ham), det er ikke nogen regel. Kontanter er altid godt, da studenten skal bruge det uanset om han holder sabbatår, eller om han skal læse videre. Men vi anbefaler alligevel at man tænker lidt ud af boksen, der er sjovere ting end penge. Ifølge Nordea gives der er i snit studentergaver for ca. 1900 kr fra forældre til søn.

Om Malebox.dk

Vores mission er at lave verdens bedste gaver til mænd. Fordi gode mænd fortjener bedre gave.

+45 20 72 71 11

Kontakt@malebox.dk

Shopping

Din kurv

Shop

Checkout

Forsendelse

Artikler

Følg os her

 

Betaling

Yourpay - Paypal - Mobilepay  - Applepay

Malebox.dk - Copyright 2018